Programjaink

Nézz szét széles körű programkínálatunkban! Bízunk benne, hogy megtalálod a számodra ideális foglalkozást, legyen szó többalkalmas, vagy egynapos nagy rendezvényről.

Kutyaterápiás foglalkozások ma már széles körben elérhetőek. Alapítványunk törekszik arra, hogy eljussunk minél több olyan érintetthez, akinek a legnagyobb szüksége van ránk. Emellett fontosnak tartjuk a kutyák hétköznapi oktatásba való bevonását is. A terápiás kutya remek közvetítő és motivátor, legyen szó gyerek vagy felnőtt csoportról. Négylábú barátaink segítenek, hogy megteremtődjön a figyelem és nyitottság, legyen szó bármilyen programról. Nem mindig könnyű kötetlenül beszélgetni nehéz témákról, de terápiás kutyáinknak már hatalmas rutinja van a gátlások oldásában.

Bemutató/Érzékenyítés

Bemutatóink során a résztvevők találkozhatnak terápiás, hangjelző- és mozgássérültsegítő-kutyáinkkal is. A rendelkezésre álló helyszíntől és időtől függően alakítjuk ki a konkrét programot, ami az Alapítvány munkáján keresztül mutatja be a segítőkutyákat. Hogyan dolgozik egy segítő kutya a való életben, mik a napi teendői? Gazdáik beszámolnak az életük pár eseményéről, milyenek voltak számukra a hétköznapok a kutya jelenléte előtt és után. A látványos bemutató mellett, a résztvevők megérthetik, hogy hogyan fogadják el embertársaikat, és mi a teendő, ha valaki ilyen kutyákkal találkozik. Mindez felnőttek és gyerekek számára egyaránt élvezetes, játékos formában történik. Emellett terápiás kutyáink lehetőséget biztosítanak, hogy bárki kipróbálhassa, hogyan lehet az akadályokat kutyával együtt legyőzni.

Iskolai/óvodás oktatás

Legyen szó nyelvtan, vagy matek óráról kutyáink csodás hangulatot varázsolnak a tanterembe. A tananyag érdekessé válik, a gyerekek játszva tanulnak szőrös barátaikkal. Akár egy alkalom is nagy áttörés lehet egy osztály életében, de a rendszeres foglalkozás az igazi motiváló hatású a gyerekek számára. A kutyák azonban nem tanárok. Ezeknek az óráknak az anyagait mindig együtt állítjuk össze a pedagógusokkal, és csapatként dolgozunk a tanteremben.

Óvodai foglalkozásaink tulajdonképpen valódi fejlesztő terápiaként működnek. A kicsik ebben az időszakban rengeteg mindennel ismerkednek meg a nagyvilágból, kezdenek magukról és a környezetükről tanulni. Az Alapítványunk munkatársai által összeállított játékos feladatok egészen tág körben képesek fejleszteni, mint például a mozgás- és testtudat, kommunikáció, tájékozódás, együttműködés képesség. Hétről hétre változatos játékokkal érkezünk, ahol a kutya áll a középpontban, és minden kíváncsi szempár őt lesi.

Sportnapok

A terápiás kutyák mindig nagy szenzációk egy sport napon. Nemcsak a kiváló hangulatot biztosítják, de megmozgatnak felnőttet, gyereket egyaránt. Kutyáink motiváló hatása ezekben a helyzetekben kimagasló, mindenki velük akar játszani. Nehezen fáradnak el, így minden résztvevő kiveheti a részét a mókából. A játékokat minden esetben korosztályhoz, a terület adottságaihoz és egyéb igényekhez igazítjuk. A testmozgás és a koordinációs gyakorlatok mellett a program része, hogy a résztvevők tapasztalatot szereznek az állatokkal való kommunikációban, és fejlődik a szociális érzékük. A játékok igény szerint lehetnek verseny vagy részvétel alapúak, sőt érzékenyítő jellegűek is. Ha felkeltettük érdeklődésed, keres minket a „Jelentkezés” gomb megnyomásával!

Szponzorunk: www.expodom.hu

 
Itt a jó idő és ezzel együtt alapítványunk szerencsére egyre több helyen jelenik meg bemutatókkal és kitelepülésekkel, hogy személyesen is találkozhassunk veletek. Ilyenkor jól jön egy saját, 
gyorsan felállítható sátor , ami alá behúzódhatunk kutyáinkkal és a bemutatók során használt eszközökkel. Hamarosan eláruljuk, hol lesz a következő rendezvény, ahol elcsíphetitek szuperkutyáinkat!