Helyszíneink

Csillagház Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Alapítványunk már több, mint 5 éve működik együtt a Csillagház iskolával, ahol alapvetően a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott tanulók mozgásfejlesztésében vesznek részt párosaink. A kutya-asszisztált foglalkozások során a kutyák, a motiváción túl, partnerként dolgoznak együtt a gyerekekkel. Többek között segítik őket az új ismeretek elsajátításában, azok tudatosításában, vagy éppen különböző érzékszervi ingerek megélésében, integrálásában.

Újbudai Idősek Háza

Az idősekkel végzett munka során a szociális kompetenciák fejlesztése, szinten tartása az egyik legfontosabb célunk. Foglalkozásainkon a kutya iránti érdeklődést igyekszünk kihasználni, és aktivitásra késztetni a lakókat. Emellett a kutyával történő kapcsolódás során lehetőség nyílik az apró kézmozdulatok fejlesztésére, összehangolt mozgások megtartására, illetve az emlékezet fejlesztésére.

Bethesda Gyermekkórház

Egyik legfrissebb együttműködésünk az idén született a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházzal. Itt a legkülönbözőbb területeken segítjük kutyáinkkal a gyógypedagógusok, mozgásterapeuták és pszichológusok munkáját. A figyelemzavar, illetve az evészavar áll idén a a fókuszban, amikor a kutyával, szabályok mentén történő közös munka, a mozgásfejlesztés, illetve a gátlások oldása, motiváció kapja a legnagyobb hangsúlyt.

Vakok Iskolája

A gyengénlátó, illetve vak gyerekek terápiájában kutyáink a memória és a koncentráció fejlesztése mellett, a finommotorika, a tapintás és hallás fejlesztésében vesznek részt. Ezekre az alkalmakra különleges feladatokkal készülünk, amelyekre eddig nagyon lelkes, elégedett reakciókat zsebeltek be kutyáink.

Polcz Alaine Hospice-Palliatív Osztály, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

A hospice osztályon egy terápiás kutya mindenkinek segít. A beteg és hozzátartozóik számára témát ad, beszélgetéseket indíthat el, oldja a kialakult feszültséget. A szorongásoldáson túl a gyógytornász mellett a foglalkozások aktív résztvevője, de passzív, csendes társ is lehet egy beteg ágyánál. A speciálisan erre a feladatra képzett terápiás kutya állandóan, mindennap jelen van az osztályon, ami az itt dolgozóknak is támaszt jelent.

Dió Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon

A kutya csupán jelenlétével, simogathatóságával olyan impulzusokat biztosít a tanuló  számára, ami oldja a feszültségét, ugyanakkor mozgásos tevékenységre, kommunikációra ösztönzi. A foglalkozások oldják esetenként a tanuló stagnáló állapotát, mert a kutyaterápia során lehetőség nyílik az érzelmek, kapcsolatok, ragaszkodás kifejezésére aktív feladatokon keresztül, további motivációként jelenhet meg, hogy irányíthat egy másik élőlényt.